2012-03-22- Apple Configurator

From ITSwiki
Jump to: navigation, search

Produktet er fra Apple - og kan downloades gratis fra App Store.

Det er flere måder at anvende produktet på: man kan forberede nye iOS-enheder som så bliver konfigureret og udleveret, eller man kan Supervice iOS-enheder, som man så konfigurerer løbende - og man kan tildele(assign)en enhed til en bruger.

De 2 første metoder er tiltænkt enheder, der lånes ud i kortere perioder, og hvor man kan tildele enhede en speciel rolle med fx specielle Apps. Den sidste metode har også lidt med brugerens data at gøre, idet disse gemmes, og kan gen-indlæses på en anden enhed. Men alle metoder skal se i sammenhæng med hvordan man forventer enheden skal bruges - kommer den igen på et senere tidspunkt, måske regelmæssigt, eller opretter du enheden 1 gang, og så giver du den fra dig, slutbrugeren overtager kontrollen over enheden, og du ser den aldrig igen.

Applicationen er testet i en version 1.0 - og det kan godt mærkes. Man KAN godt forberede en enhed med identitet - brugerens navn og ID (DTUBase ID), et minimum af krav til koder, installation af trådløst netværk, ActiveSync til Exchange e-mailkonto, APN-oplysninger og sågår Apps - købt gennem det centrale Apple-ID (jwa@imm.dtu.dk)

Det her var også ideen, specielt fordi hvordan håndteres opdateringer af Apps til iOS (og OSX) enheder? Idag skal hver enhed have indtastet Apple-ID og PW fra den centrale bruger - og det er ikke hensigtsmæssigt.

Og samtidig kunne disse enheder udstyres med dokumenter, tilrettet Home Screen, designet låse skærm, og meget andet.

Udsigterne er altså lovende, og programmet fungerer da også ganske fint.

Screen Shot 2012-03-22 at 1.29.17 PM.png

Udover opsætning til mail, Wifi osv kan der også klargøres apps:

Screen Shot 2012-03-22 at 11.49.21.jpg

Men "købte" apps skal fordeles med såkaldte VPP koder:

Screen Shot 2012-03-23 at 13.43.09.jpg

OG !!! man vil stadig have problemet med opdateringer: Jeg har spurgt iTunes/App-store support: Når en App er købt skal ID/PW på køberen angives på hver enhed når der skal opdateres - med mindre den bruger allerede er logget ind.

Apple Configurator kunne håndtere dette, men så skulle brugeren komme forbi med sin iPad, og på den computer, som enheden var oprettet på oprindeligt, skulle den så tilsluttes - for at blive opdateret.

Bortset fra det er det en fix lille sag - tungen lige i munden, så der ikke bliver slette for meget, og så kan det godt køre.

Men jeg vil nu alligevel kigge på Lion Server Profile Manager alligevel - hvis en opdateringsservice kan placeres centralt på en server må det alt andet lige være det bedste.